Календар подій
Березень 2022
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют    
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  











Прямий зв’язок
Гаряча лінія Голови Держземагентства Україниᚴ


Переглянути більшу мапу











Розділи сайту











Архів матеріалів











Корисна інформація

Дозвільний центр Миколаївської облдержадміністрації


Бонуси казино proektUA
Розвиток земельних відносин в Україні










Затверджено оновлену декларацію з плати за землю

На відміну від попередньої, нова форма має відмінності.

Мінфін наказом від 16.06.2015 №560 затвердив форму податкової декларації з плати за землю (земельний податок та / або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності). Вона набуває чинності з дня його офіційного опублікування.

На відміну від попередньої, нова форма має наступні відмінності:

1. Вона розбита на три окремих розділи: “I. Розрахунок суми земельного податку”, “II. Розрахунок суми орендної плати”. “III. Розрахунок податкового зобов’язання”.

2. У ній необхідно вказувати відомості про документи, що засвідчують / підтверджують право власності / користування; державної реєстрації прав власності / користування (за наявності); кадастровий номер земельної ділянки (за наявності).

3. Пільги по земельному податку відображаються у розділі “I. Розрахунок суми земельного податку”.











Закордонний ринок землі: В Естонії можна купити землю за два євро за “квадрат”

Найнижчі ціни на земельні ділянки в Естонії зареєстровані в приморській волості Падізе. Вона знаходиться на північному заході країни, в повіті Хар’юмаа.
У порівнянні з жовтнем 2014 року середня ціна пропозиції земельних ділянок в Естонії знизилася на 16% до € 33 за квадратний метр. Столиця стала винятком. За рік земля в Таллінні подорожчала на 3% до € 139 за кв. м.
Ділянки в районі Пярну – провідний морський курорт Естонії – подешевшали з € 89 до € 74 за кв. м, в Тарту – “студентській столиці” – з € 39 до € 34 за “квадрат”. Ціни на землю нижче ніж € 10 за кв. м зареєстровані також в районах Керну, Куусалу і Раазику.
Експерти підкреслюють, що у звіті вказані ціни пропозицій. А вони можуть сильно відрізнятися від ціни реальної угоди. “Ціни пропозиції завжди сильно завищені. У цьому сенсі падіння цін пропозиції позитивний момент. Це допомагає сторонам договору швидше прийти до угоди”, – вважають фахівці.











Близько 200 тисяч поземельних книг в електронному форматі відкрили кадастрові реєстратори Миколаївщини

У Миколаївській області відкрили у електронному форматі 194399 поземельних книг. Цю значну і важливу роботу провели державні кадастрові реєстратори територіальних підрозділів Держгеокадастру.
Фактично внесено дані про майже 75% від зареєстрованих у регіоні земельних ділянок. Загалом необхідно відкрити цифрові поземельні книги ще на 85118 ділянок.
Відкриття поземельних книг – одне з ключових завдань у сфері земельних відносин. В ході цієї процедури аналізується повнота та достовірність відомостей про земельні ділянки, що переносяться з державного реєстру земель та інших кадастрів до бази ДЗК.
Публічні дані про земельні ділянки надають доступ до реєстру власників земель та прискорюють процес надання адміністративних послуг в онлайн режимі.











На Миколаївщині для військових АТО зарезервували понад 3 тисячі гектарів землі

Наказом Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області №29 від 10 березня 2022 року до переліку земельних ділянок, які можна передати у власність учасникам антитерористичної операції, включено 22 земельні ділянки у Вознесенському та Доманівському районах. Орієнтовна площа наділів для ведення особистого селянського господарства становить 242,13 га.
Всього на території Миколаївської області землевпорядники зарезервували для потреб учасників АТО земельні масиви загальною площею 3 279,22 га. Ділянки можуть бути використані для будівництва житлових будинків (10,8 га), ведення садівництва (51,4 га) та особистого селянського господарства (3 217,03 га).
Військовослужбовці, які вирішили отримати землю, можуть ознайомитись з інформацією про вільні наділи, яка зведена у графічному атласі. Матеріали про землі розміщені у вільному доступі на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області.
Переліки вільних ділянок для передачі учасникам АТО на території Миколаївської області постійно оновлюються.











Керівник обласної землевпорядної служби Миколаївщини провела особистий прийом громадян

За вирішенням земельних питань до Наталії Ільчанінової звернулося 6 осіб.

В ході заходу порушувалися питання надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою на земельну ділянку, затвердження технічної документації на земельні ділянки, а також відведення земель державної власності для облаштування громадських пасовищ.

Громадян цікавила процедура отримання земельної ділянки та оформлення необхідної документації для організації товарного виробництва, ведення особистого селянського господарства, а також для дачного будівництва.

Наталія Ільчанінова надала вичерпні роз’яснення громадянам з усіх аспектів, що стосуються роботи Головного управління.
Нагадуємо, що з графіками прийому громадян керівництвом Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області можна ознайомитися на веб-сайті землевпорядної служби області.
Запис на прийом до керівництва Головного управління здійснюється не пізніше, ніж за сім днів до дати проведення прийому, відповідно до Порядку організації та проведення особистого прийому громадян у Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру та її територіальних органах, затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 04.06.2015 №128, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 22.06.2015 №739/27184.











Учасники АТО стануть власниками майже 5,6 тисяч гектарів земель у Миколаївській області

З початку запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками на Миколаївщині 3 248 учасників АТО та членів родин загиблих отримали дозволи на розробку проектів землеустрою для відведення землі. Загальна площа земельних ділянок становить 5 589,5 га.
Учасники АТО планують використовувати 2 895 ділянок площею 5 477 га для ведення особистого селянського господарства. Під будівництво та обслуговування житлового будинку та господарських споруд військовослужбовці отримають 1 029 наділів площею 104,5 га. Для ведення садівництва відведуть 57 ділянок площею 5,9 га.
Усього із заявами про отримання землі до територіальних органів землевпорядної служби та органів місцевого самоврядування області звернулося 6 437 учасників АТО.
Найбільше звернень отримали у м. Миколаєві (2 376 заяв), Миколаївському (435), Первомайському (328) районах та у м. Первомайську (311). Усі клопотання учасників АТО розглядаються у стислі терміни та в першочерговому порядку. Військовослужбовці можуть ознайомитись з переліком зарезервованих земель у графічному альбомі-атласі, розміщеному на офіційному сайті Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області.











Землевпорядники Миколаївщини перерахували до бюджету майже 300 тисяч гривень плати за адмінпослуги

Миколаївські землевпорядники з початку року перерахували до бюджету 271 647,34 грн. за адмінпослуги, що потребують оплати. За цей період спеціалісти землевпорядної служби області надали населенню 9 892 адміністративні послуги. З них 9 704 або 98,1 % – на безоплатній основі. Інші 188 або 1,2 % — платні адмінпослуги.
Найбільші надходження, 229 127,96 грн., отримали за послуги з надання витягів про земельну ділянку з Державного земельного кадастру. За здійснення 139 державних експертиз землевпорядної документації надійшло 4,9 тис. гривень. Ще 7,9 тис. грн. – оплата за інші види адміністративних послуг.
Серед безоплатних адміністративних послуг найбільша кількість запитів стосувались державної реєстрації земельної ділянки — 2 226 та видачі витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки — 2 502.











Державна землевпорядна експертиза інформує

09.03.2022 відділ державної землевпорядної експертизи управління державної землевпорядної експертизи зареєстрував 12 заяв на проведення державної землевпорядної експертизи, з них 1 технічна документація з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, та 11 проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки на загальну суму 333,40 грн.
За результатами розгляду підготовлено та видано 6 висновків державної експертизи.


10.03.2022 відділ державної землевпорядної експертизи управління державної землевпорядної експертизи зареєстрував 3 заяви на проведення державної землевпорядної експертизи – 3 проекти землеустрою щодо відведення земельної ділянки на загальну суму 120,00 грн.
За результатами розгляду підготовлено та видано 10 висновків державної експертизи.












День землевпорядника у Головному управлінні Держгеокадастру у Миколаївській області по-новому

Сьогодні, у День землевпорядника, фахівці Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, відзначили свято неординарним способом.

Державні службовці передали зібрані кошти голові Правління благодійної організації «Фонд «ВОЛОНТЕРСЬКИЙ ПОСТ» Ірині Абрамовій.

Вона урочисто вручила подяку Головному управлінню в особі Наталії Ільчанінової за значну особисту підтримку, небайдужість та надання систематичної допомоги військовослужбовцям Збройних сил України, національної гвардії, добровольчих загонів територіального захисту та волонтерського посту.

«Сподіваюся, що зібрані кошти допоможуть Фонду у придбанні необхідного устаткування для наших захисників, – додала керівник землевпорядної служби області. – Найкращий спосіб відзначити цей день для нас – зробити добру справу і допомогти тим, хто стоїть на варті нашого спокою».

Землевпорядники мали змогу поспілкуватися з Іриною Абрамовою. Задавалося дуже багато питань з приводу надання допомоги військовослужбовцям, у тому числі і демобілізованим.

«Я дуже вдячна кожному з вас за підтримку та небайдужість, – повідомила голова правління благодійної організації. – Кожна гривня, отримана від вас, допоможе нашим хлопцям нести їх нелегку службу. Щиро вітаю вас з вашим професійним святом та бажаю усього найкращого, адже ви також стоїте на варті законності та прозорості ввіреної вам сфери».











Сьогодні – День землевпорядника


Шановні колеги, друзі, співробітники, працівники органів системи Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, представники організацій із землевпорядкування та землеустрою!
Від щирого серця вітаємо Вас та Ваш колектив з професійним святом — Днем землевпорядника України!
Розвиток суспільства за всіх часів був пов’язаний із землею, яка і тепер залишається основним засобом для існування людства і джерелом суспільного багатства.
В Україні професія землевпорядника завжди користувалася повагою, тому що вона присвячена безцінному скарбові країни — її землі. Землевпорядники стежать за тим, щоб земля використовувалася раціонально й ефективно.
У день нашого з вами професійного свята від усієї душі поздоровляємо вас і бажаємо добра; щастя; успіхів в роботі; наполегливості у вирішенні неординарних завдань сьогодення; вміння працювати з людьми, для людей, заради людей; благополуччя; злагоди, міцного здоров’я; довгих років життя. Нехай у вашому житті буде більше приємних хвилин, а тимчасові негоди і негаразди залишаються осторонь.
Нових вам творчих звершень, здобутків, натхнення та енергії для досягнення цілей у справі землевпорядкування на благо процвітання рідної України, і нехай ваш високий професіоналізм, досвід, знання та самовіддана праця, принципова державницька позиція стануть запорукою ефективної реалізації державної політики у галузі земельних відносин!
За мир, дружбу та землевпорядну службу!

Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області























Землю – людям
Інформація про відкриті можливості у земельній сфері
Публічна кадастрова карта
ᚴПокрокова схема дій для допомоги учасникам антитерористичної операції в отриманні земельних ділянокᚴ
ᚴАльбом-атлас зарезервованих земельних масивів для учасників антитерористичної операціїᚴ
Замовлення витягу з Державного земельного кадастру











Наші новини

Сторінка 1 з 24812345...102030...Остання »